Persberichten


LichtFeestenReet 2017 deze week reeds in de gedrukte en online media.

Online:
Gazet van Antwerpen: http://bit.ly/2vKXSEl
HLN.be: http://bit.ly/2uMgwqL
Radio Reflex: http://bit.ly/2voNjWC

_________________________________________________PERSBERICHT Lichtfeesten 2017

 


Vzw LSA Schoner Leven
Wijk Predikherenvelden Reet

PERSBERICHT Lichtfeesten 2017 – woensdag 2 augustus 2017

5km theelichtjes openen 60ste Lichtfeesten

REET – Terwijl de Rupelstreek terugblikt op twee weekends Tomorrowland, zijn in de Reetse wijk Predikherenvelden de laatste voorbereidingen aan de gang voor de Lichtfeesten. Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus staat met de 60ste Lichtfeesten een bijzondere editie op het programma. “Naast heel wat traditionele elementen die al vele jaren en decennia zorgen voor de sfeer tijdens de Lichtfeesten, zorgen we dit jaar voor enkele leuke extraatjes en speciale momenten”, zegt coördinator Marc Mampeay.

Naar goede gewoonte staat de wijk ook tijdens deze 60ste editie garant voor vijf kilometer aan prachtig verlichte huizen en tuinen. Daarnaast krijgen ook heel wat tradities een mooi vervolg: Duvelterras, Mojitobar, Wafeltent, trappistentaverne ’t Paterke, wandelzoektocht en op vrijdag en zaterdag kan je verspreid over de wijk ook opnieuw genieten van lokaal talent. En het jongerenfestival San Luce is ondertussen al aan zijn 11de editie toe. Zij vieren mee met namen zoals Soul Shakers, Laston & Geo en StuBru-dj Stijn Van de Voorde.

“Maar de organisatie viert 60 jaar Lichtfeesten ook met enkele bijzondere momenten”, zegt coördinator Marc Mampaey. “Zo is het de bedoeling om op vrijdagavond om 21u30 een parcours van 5 kilometer theelichtjes te laten branden doorheen de wijk. Dat moet een schitterend beeld geven.” Daarnaast kan je tijdens het weekend ook een bezoek brengen aan de thematentoonstelling over 60 jaar Lichtfeesten in samenwerking met Heemkundige Kring De Root.

Vrijdagavond openen de 60ste Lichtfeesten al om 18u de deuren voor een heuse AFTERWORKPARTY in de Krokuslaan. Gedurende twee uur zijn alle dranken er aan halve prijs. DJ’s zorgen voor muziek van vroeger en nu. Aansluitend kan je om 21u met z’n allen genieten van de comedy-avond A World of Comedy. Blikvangers zijn Thomas Smith, William Boeva en Jens Dendoncker (winnaar Humo’s Comedy Cup 2016).

Zaterdag is er opnieuw Fun4Kids, dat voor deze feestelijke gelegenheid naar het middenplein verhuist. Op de Kunst- en Cultuurmarkt kunnen bezoekers vanaf 15u genieten van het talent van de Rumstse verenigingen en (amateur)kunstenaars. Om 18u opent dan weer de Avondmarkt met tal van kraampjes. Om 21u30 kan iedereen op het middenplein verzamelen, waar Theater aan T Water een grote vuur- en lichtshow brengt.

Zondag krijgen de 60ste Lichtfeesten heel wat oldtimers over de vloer voor een rondrit voor oldtimers vanaf 25 jaar. Tussen 12 en 13u komen ze samen rond het middenplein. Nadien doet een deel een rondrit, terwijl anderen blijven staan om te bekijken. Vanaf 16u komen de wagens terug aan op het middenplein. Afsluiten gebeurt met z’n allen tijdens Lichtfeesten Zingt om 20u in de tent op het middenplein.

Alle informatie over de 60ste editie van de Lichtfeesten is te vinden op de website www.lichtfeestenreet.be.
 www.lichtfeestenreet.be
Voor de 60 ste keer kan u midden augustus een zomerse wandeling maken tussen 350 sfeervol verlichte huizen en tuinen van de wijk Predikheren in Reet
 
Met vriendelijke groeten,
Bart De bruyn,
namens stuurgroep Lichtfeesten
0478/42 38 55